Mijn account / training

Stoppen met alcohol op een manier die wél werkt

Wat was er toch mis met mij?

Hoe vaak ik wel niet onder de douche heb gestaan terwijl de tranen ongezien over mijn wangen liepen? Ik ben de tel kwijtgeraakt. Ik voelde me op die momenten zó wanhopig en machteloos. Wat was er toch mis met mij? Waarom kon ik mezelf, keer op keer niet houden aan het voornemen dat ik de ochtend ervoor nog met zoveel stelligheid had genomen? Waarom leek het aan het einde van de dag altijd een stuk minder erg en een goed idee om toch weer die fles Chardonnay te ontkurken?

Ik zette mijzelf volledig vast door maar rond te blijven draaien in diezelfde cirkel van zelfverwijten en -verachting. Ik vond mijzelf een enorme slappeling en ik vond ook dat ik het zelf moest oplossen. Door nog meer discipline en wilskracht uit de kast te trekken. Erover praten of hulp vragen kón ik gewoon niet, daarvoor was de schaamte die ik voelde over mijn eigen falen te groot.

Er was níets mis met mij

Dit veranderde drastisch toen ik in contact kwam met This Naked Mind en Annie Grace. Ik las haar boek, ik luisterde naar haar podcasts en dat zorgde ervoor dat er diep in mij iets klikte.

Het heeft mij mijn leven teruggegeven en dat is werkelijk onbetaalbaar.

Ik leerde dat alcohol een verslavend middel is en dat íedereen verslaafd kan raken aan alcohol, mits je genoeg en vaak genoeg drinkt. Ik leerde dat ik niet leed aan een persoonlijk gebrek, er was dus ook níets mis met mij. Mijn brein had alleen geleerd dat alcohol voor mij dé manier was om met dingen die ik lastig vond in het leven om te gaan… En daar was mijn brein ontzettend goed in geworden, omdat mijn brein zo is ontworpen dat het alles in het werk stelt om mij te laten ‘overleven’.

De dingen die ik leerde waren voor mij ‘mindblowing’ en ik besloot al snel om deze methode naar Nederland te halen. Inmiddels mag ik mij gecertificeerd This Naked Mind coach noemen. Het is  mijn missie om ook jou te laten ervaren wat het betekent om in vrijheid van alcohol te kunnen leven. Dat ook jij weer controle kan krijgen over alcohol, zonder dat je het gevoel hebt iets te missen of iets op te moeten geven.

En er is namelijk ook níets mis met jou!

Ik kan me heel goed voorstellen dat je sceptisch bent, echt… Want ook jij hebt waarschijnlijk al meerdere dingen geprobeerd om te minderen of te stoppen. En al die dingen hebben niet gewerkt, dus waarom zou dit wel werken?

Ik weet zeker dat This Naked Mind anders is dan wat je tot nu toe ook hebt geprobeerd. Het is een optimistische, hoopvolle en positieve benadering van gedragsverandering, die ook jou in staat stelt om echte vrijheid te bereiken in jouw relatie met alcohol.

Wat maakt This Naked Mind dan anders en zo effectief?

In plaats van te focussen op de verandering van het gedrag ligt in eerste instantie de focus op het ‘beïnvloeden’ van je gevoelens en het opdoen van kennis. Twee belangrijke pijlers zijn dan dus ook (zelf)compassie en (neuro)wetenschappelijke informatie:

  • Uit onderzoek blijkt dat compassie en positieve emoties enorm belangrijk zijn voor het realiseren van duurzame verandering. Dus in plaats van jezelf te wentelen in zelfverachting, leer je hoe je met vriendelijkheid, geduld en begrip voor jezelf dit proces kan aangaan.
  • Verandering is makkelijker te realiseren als je positief bent over deze verandering. Want dan verander je omdat je dat wilt, in plaats van dat je (vindt dat) dat moet. Dé manier om de verandering ook echt te willen is door middel van het opdoen van kennis (over alcohol). Je leert wat alcohol eigenlijk is, hoe jouw hersenen werken en wat de impact is van alcohol op je lichaam, brein en leven.

Je leert hoe jouw overtuigingen, vaak zonder dat je jezelf daarvan bewust bent, je vasthouden in (destructieve) gewoontes. Je krijgt antwoord op de vraag waarom jij blijft vervallen in gedrag dat je met je volle verstand steeds weer afwijst?

Zonder verlangen is er geen verleiding

De tools die je krijgt geven jou de controle terug, waardoor jij zelf kan besluiten wat goed is voor jóu. Je gaat alcohol zien voor wat het werkelijk is en dat zorgt ervoor dat jouw verlangen om te drinken zal verdwijnen.

Want als je ergens niet naar verlangt is er simpelweg geen verleiding. En als je ergens niet naar verlangt heb je ook niet het gevoel dat je jezelf iets belangrijks ontzegt of dat er een essentieel element aan jouw leven ontbreekt. En als je dat weer ervaart dan ervaar je echte vrijheid…

Neem contact op als je meer wilt weten

Als dat wat ik je vertel je aanspreekt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en vertel je graag meer over hoe ik jou kan helpen aan de hand van de effectieve methodiek van This Naked Mind.

Stuur een bericht naar nanja@over-invloed.nl of maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek via de afsprakentool.

Je kan me uiteraard ook volgen op social media, hier deel ik meerdere keren per week motivatie en inspiratie over een leven in vrijheid van alcohol.

Nanja

Nanja

Het is mijn persoonlijke missie om anderen, die net als ik tot voor kort, worstelen met de hoeveelheid alcohol die zij drinken, te informeren, inspireren en motiveren om een leven te leiden in vrijheid van alcohol.

Freebie

Download mijn gratis white paper

Waarom kan ik niet drinken zoals
anderen dat lijken te kunnen?

Boordevol inzichten die ik graag had gehad toen ik klaar was met alcohol, maar alcohol nog niet met mij….

Over Invloed Herstelcoaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders