This Naked Mind in Nederland - Over Invloed Herstelcoaching

Mijn account / training

This Naked Mind in Nederland

Ben jij op zoek naar een nieuwe, innovatieve methode om je relatie met alcohol te veranderen? Maak dan kennis met This Naked Mind – een revolutionair programma dat is opgezet door Annie Grace. Als eerste en enige gecertificeerde This Naked Mind Coach in Nederland, help ik dagelijks mensen om een duurzame verandering in hun leven te bewerkstelligen. Lees verder om te ontdekken wat This Naked Mind voor jou kan betekenen of neem direct contact met me op voor meer informatie!

Wat is This Naked Mind?

This Naked Mind is een internationaal bekende en vernieuwende methode voor het veranderen van je relatie met alcohol. Als This Naked Mind coach in Nederland introduceer ik deze methode graag aan jou.

Het programma van This Naked Mind is ontwikkeld om mensen te helpen begrijpen waarom ze drinken en hoe alcohol hun leven beïnvloedt. Het gaat niet om het stellen van regels of het gebruik van wilskracht, maar om het veranderen van de manier waarop je over alcohol denkt en voelt. 

Dit wordt gedaan door de overtuigingen die je hebt over alcohol te onderzoeken en deze te vervangen door nieuwe, positieve overtuigingen. Op deze manier kun je een gezonde en duurzame relatie met alcohol ontwikkelen.

Ontstaan in Amerika

This Naked Mind is opgezet door Annie Grace. In 2015 begonnen als een boek en inmiddels uitgegroeid naar online en offline coachingprogramma’s, een podcast en een community met vele duizenden luisteraars en leden. Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de eigen ervaringen van Annie Grace.

Annie zat zelf vast in een cyclus van schaamte, schuldgevoelens en zelfverwijten. Zij stelde zich de vraag: waarom doe ik dit en waarom kan ik niet stoppen? Haar eigen diepgaande onderzoek naar de antwoorden op vragen leidde haar naar de overtuigingen die achter haar gedrag schuilgingen, neurowetenschap over gedrag, verslaving en alcohol en wetenschappenlijke studies. 

Op een dag werd het haar duidelijk dat alcohol haar niets positiefs bracht en besloot ze te stoppen. In haar eigen woorden: ‘I drink as much as I want and when I want, I just haven’t wanted it since’.

Een wereldwijde bestseller en grootse resultaten

Met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren van haar boek en honderdduizenden deelnemers aan haar programma’s, heeft Annie Grace met haar This Naked Mind een wereldwijd succes geboekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er momenteel ongeveer 175 gecertificeerde coaches zijn in de methodiek, waaronder ikzelf als enige This Naked Mind Coach in Nederland.

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 90% van degenen die kennis hebben gemaakt met This Naked Mind, minder alcohol zijn gaan drinken of zelfs helemaal zijn gestopt. Bovendien geeft 86% aan dat ze zich mentaal beter voelen. Deze indrukwekkende resultaten tonen de effectiviteit aan van de methode van This Naked Mind.

Wat zeggen cliënten van This Naked Mind

Wat maakt This Naked Mind zo anders?

De 3 pijlers van This Naked Mind

Binnen This Naked Mind worden drie pijlers onderscheiden die nodig zijn om verandering te bewerkstelligen:

  1. Kennis
  2. Emotie
  3. Actie

Deze drie pijlers zijn cruciaal voor het veranderen van iedere vorm van gedrag of denkpatroon in ons leven. De manier waarop deze pijlers worden ingezet doet This Naked Mind radicaal anders dan andere methodieken.

De meeste mensen en methoden beginnen bij het gedrag wanneer we iets willen veranderen. Bijvoorbeeld, als we willen afvallen, gaan we minder eten, of als we meer conditie willen, gaan we drie keer per week hardlopen. Wat er nu anders is aan de benadering van This Naked Mind, is dat we niet starten bij het veranderen van het gedrag. In plaats daarvan, leggen we de focus op het opdoen van nieuwe kennis – over onszelf, over alcohol, over de redenen waarom we drinken, enzovoort. Deze nieuwe kennis leidt ertoe dat ons beeld en gevoel over alcohol veranderen, waardoor het nieuwe, gewenste gedrag (min of meer vanzelf) volgt. In plaats van onszelf op te leggen dat we moeten stoppen, verleggen we de focus naar het veranderen van onze manier van denken en voelen.

Als jij al vaker hebt geprobeerd te stoppen met drinken, dan heb je waarschijnlijk geprobeerd om ‘vanaf vandaag niet meer te drinken‘. We beginnen gemotiveerd en maken aanspraak op onze wilskracht. Aan het einde van de dag zijn we echter moe en is onze wilskracht uitgeput, waardoor we geneigd zijn het op te geven. Als we onszelf dan een glas wijn inschenken, voelt het alsof we weer hebben gefaald.

This Naked Mind in Nederland werkt volgens dezelfde uitgangspunten: we stoppen met stoppen en gaan eerst nieuwe kennis opdoen, wat leidt tot nieuwe emoties waardoor de gedragsverandering makkelijker wordt door te voeren en vol te houden.

Pijlers van This Naked Mind in Nederland

1. Leren waarom je drinkt en wat alcohol met je doet

Je leert, op basis van wetenschappelijk onderbouwde informatie, hoe alcohol je lichaam en brein beïnvloedt. Dit helpt je bewuster te worden van de manier waarop alcohol jou beïnvloedt en om beter in te schatten wat de gevolgen zijn van het drinken van alcohol. Veel mensen hebben hier geen goed beeld van omdat drinken in onze cultuur als iets volledig normaals wordt beschouwd.

Tijdens het programma ga je je bewust worden van de manier waarop je geconditioneerd bent om over alcohol te denken. Dit bewustzijn helpt je om weloverwogen keuzes te maken over de rol die alcohol inneemt in jouw leven. Zo kun je zelf bepalen of je alcohol wel of niet wilt drinken, in plaats van dat je drinkt omdat je denkt dat het moet. Door de juiste kennis en inzichten op te doen, ontstaat er ruimte voor een bewuste en vrije keuze over jouw relatie met alcohol.

2. De verandering van de manier waarop je je voelt

Hoe voel jij je over alcohol? Is het een onmisbaar en essentieel onderdeel van je leven? Heb je alcohol nodig om met stress om te gaan? Vind je een feestje niet gezellig zonder alcohol? Het is belangrijk om te begrijpen hoe we ons voelen over alcohol om vrij te kunnen komen van ons alcoholgebruik.

Deze stap wordt vaak over het hoofd gezien bij andere benaderingen, maar is cruciaal. Het begrijpen van de diepere emotionele redenen achter ons alcoholgebruik is de sleutel tot het aanpakken van onze alcoholverslaving. Daarom besteed ik als This Naked Mind Coach veel aandacht aan het veranderen van deze emoties, zodat je je beter voelt over het minderen of stoppen met drinken. Dit helpt om gevoelens van verlies of het missen van iets belangrijks te verminderen.

Bij This Naked Mind leren we dat de positieve associaties die we met alcohol hebben grotendeels cultureel bepaald zijn. We worden voortdurend blootgesteld aan beelden van gelukkige mensen die genieten van een drankje en worden aangemoedigd om ons eigen succes en geluk te koppelen aan ons alcoholgebruik.

Als we echter de onderliggende emoties achter ons alcoholgebruik begrijpen, kunnen we beginnen met het loskoppelen van deze associaties. We ontdekken nieuwe manieren om ons te ontspannen, om met stress om te gaan en om sociaal te zijn zonder alcohol. Door ons beter te voelen over ons besluit om te minderen of te stoppen met drinken, kunnen we gemakkelijker afscheid nemen van alcohol en nieuwe, gezondere gewoonten aanleren.

3. Het gedrag als resultaat van de eerste twee pijlers

De laatste pijler waar we binnen This Naked Mind aan de slag gaan is actie. Als je er klaar voor bent, kun je stappen nemen om verandering door te voeren. Het gaat erom dat jij je goed voelt bij dit besluit en het gevoel hebt dat je er klaar voor bent. Misschien neem je het besluit om een dag, een maand, 3 maanden of een jaar niet te drinken. Wat de keuze ook is, het is belangrijk dat deze voortkomt uit een gevoel van vrijheid en niet uit dwang of druk van buitenaf.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze acties het meest effectief zijn als je eerst voldoende aandacht hebt besteed aan de eerste twee pijlers: kennis en emotie. Als je begrijpt waarom je drinkt en welke impact alcohol heeft op je leven en als je bewust bent van de emotionele redenen achter je alcoholgebruik, dan ben je in staat om weloverwogen keuzes te maken. Deze keuzes zullen voortkomen uit een gevoel van controle en empowerment, in plaats van uit een gevoel van ontbering.

Door deze drie pijlers in balans te brengen, is het voor veel mensen (inclusief mijzelf) mogelijk geworden om een duurzame en grootse verandering te bewerkstelligen. Het gaat erom dat we ons bewust worden van onze relatie met alcohol en dat we de vrijheid voelen om hier zelf keuzes in te maken.

Ik ben This Naked Mind Coach

Ik ben opgeleid door Annie Grace en haar team en volg daar nog wekelijks na- en bijscholing. Ik ben er trots op dat ik mij de eerste en enige This Naked Mind Coach in Nederland mag noemen.

Wat is jouw doel?

Als je begint aan een traject bij This Naked Mind Nederland, vraag ik je altijd wat je doel is en wat je wilt bereiken in je relatie met alcohol. Veel mensen zijn verrast wanneer we niet beginnen met doelen als “Ik wil nooit meer drinken” of “Ik wil normaal kunnen drinken.” Als This Naked Mind Coach vind ik het veel belangrijker om te werken met een doel dat antwoord geeft op de vraag: “Hoe wil jij je voelen in relatie tot alcohol?”

Wil je niet meer gecontroleerd worden door een giftige substantie? Wil je vrij zijn van alcohol? Wil je je weer voelen zoals je je voelde voordat je je eerste glas alcohol dronk? Wil je jezelf weer trots in de spiegel kunnen aankijken? Dit zijn doelen waar we mee aan de slag gaan.

Het is namelijk veel krachtiger om te werken met een ‘gevoelsdoel.’ Dit maakt dat je vanaf het begin onderweg bent en dat er geen sprake hoeft te zijn van falen. Bij een doel als “Ik wil nooit meer drinken” kan het gevoel van falen al snel naar boven komen als je toch een keer een glas wijn drinkt.

Positiviteit en zelfcompassie

Een ander belangrijk element binnen This Naked Mind is positiviteit en zelfcompassie. We zijn zo ontzettend hard voor onszelf! En dat gaat zeker op in het geval van alcohol en al onze ‘mislukte’ pogingen om ermee te stoppen of te minderen.

Zelfcompassie en positieve emoties openen de deur naar verandering waar schaamte en schuldgevoelens er alleen maar toe leiden dat we weer gaan drinken. De pijn hiervan is zo reëel dat we daar zo snel mogelijk van weg willen en de oplossing die wij onszelf daarvoor hebben aangeleerd zit in een fles.

Deze benadering wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek waarin is aangetoond dat positieve emoties  zoals hoop, nieuwsgierigheid, eigenwaarde en vertrouwen de sleutel zijn tot duurzame gedragsverandering.

De toepassing van This Naked Mind in Nederland

Toen ik voor het eerst kennismaakte met This Naked Mind, veranderde er iets diep van binnen. Ik was zelf al tien maanden gestopt met alcohol, maar de wetenschappelijke informatie over de werking van alcohol en waarom ik eraan verslaafd was geraakt, waarom het anderen wel lukte om na één of twee glazen te stoppen en bij mij altijd de laatste druppel in de fles moest zijn, en de kennismaking met zoveel gelijkgestemden in de community van This Naked Mind zorgden ervoor dat er op een diep niveau iets in mij klikte.

Vervolgens ben ik alles gaan lezen en beluisteren over deze methode en wist na vier weken dat ik This Naked Mind wilde introduceren in Nederland. Ik vond dat iedereen die worstelt met alcohol deze aanpak zou moeten kennen!

En zo gebeurde het: binnen enkele maanden begon ik met de opleiding tot This Naked Mind Coach en startte ik mijn eigen praktijk. Nu help ik dagelijks mensen op hun eigen pad naar een leven in vrijheid van alcohol.

Zoek je een Nederlandse This Naked Mind Coach?

Als deze aanpak je aanspreekt, nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen. Je kunt me bereiken door een e-mail te sturen naar nanja@over-invloed.nl

Je kan een bericht sturen via WhatsApp naar 06 4675 3073. Ook kun je een afspraak inplannen in mijn agenda voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.  Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan jouw pad naar een leven in vrijheid van alcohol.

 

Neem contact op als jij er klaar voor bent

Het is heel begrijpelijk als je grote twijfels hebt over wat je nu moet doen. Ik help je graag om je gedachten te ordenen en inzicht te geven in de opties die je hebt. Zonder druk een besluit te hoeven nemen. Neem gerust contact op en laten we eens praten.

Bel of app

06 4675 3072

E-mail

coach@over-invloed.nl

Zoom

Boek een gesprek

Ontvang wekelijkse inspiratie in je inbox

Ik ga vertrouwelijk met je informatie om, je kan je ieder moment ook weer uitschrijven

Over Invloed Herstelcoaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders