Waar wacht jij nog op? - Over Invloed Herstelcoaching

Mijn account / training

Waar wacht jij nog op?

Wacht jij ook vaak op het “perfecte moment”?

Toen je je baan wilde opzeggen of dat lastige gesprek moest voeren? Toen je de zolder wilde opruimen of met dat vlekje op je rug naar de huisarts moest?

Kan jij je herinneren hoe vaak er steeds iets tussenkwam? Hoe vaak je dacht: ‘nu is niet het juiste moment, dat komt morgen wel’.

Heel herkenbaar.

Uitstellen zit in de aard van mensen

Het zit in de natuur van de mens om dingen uit te stellen, zeker als het iets is waar we moeite mee hebben. Ongeacht hoe belangrijk of geweldig deze verandering uiteindelijk zal zijn.

Ditzelfde geldt voor het drinken van alcohol. Er zijn altijd redenen te bedenken waarom het nu niet het moment is om er iets aan de doen. We zeggen tegen onszelf:

  • Volgende week heb ik dat feestje, dan is het echt niet gezellig om niet te drinken
  • Ik heb aan het einde van de maand een etentje bij mijn schoonouders, dan heb ik echt een paar glazen wijn nodig hoor
  • De borrel op mijn werk aankomende vrijdag, wat zullen mijn collega’s dan denken als ik niet drink, dat doe ik anders nooit.

Of:

  • Het lukt me toch niet, ik heb het al zo vaak geprobeerd. Waarom zou het deze keer anders zijn

Dat perfecte moment komt nooit

Als we eerlijk zijn naar onszelf, dan weten we ook wel dat het perfecte moment nooit zal komen. Het gaat alleen gebeuren als jij je echt committeert aan de verandering en er nu de tijd voor maakt.

Als je tegen jezelf zegt: nu ga ik het anders doen. Jij bent de enige die de stap kan zetten in de richting van een ander en nieuw leven.

En ik garandeer je dat als je de stap zet dat je daar geen spijt van zal krijgen. Een besluit nemen om de rol die alcohol speelt in jouw leven te willen veranderen is een groot cadeau aan jezelf. Je hoeft helemaal niet te besluiten dat je nooit meer zal drinken. Als je begint met een open en nieuwsgierige houding is dat voorlopig echt genoeg.

Ik ben blij dat ik ben gestopt met wachten

Wat ik heb gevonden aan die andere kant is ware vrijheid, oprecht plezier en een gezond en fit leven dat mij iedere dag echte voldoening schenkt.

Is er iets belangrijker dan dat?

Ik kan me goed voorstellen dat je twijfels hebt. Die hebben mij ook zo lang tegengehouden om de stap te zetten. Ik had zo weinig vertrouwen in mezelf en was ervan overtuigd dat ik alles al had geprobeerd zonder resultaat.

Het is niet jouw schuld

Maar de dingen die je in het verleden hebt geprobeerd en die niet zijn gelukt zijn niet jouw schuld. Als je dit gelooft dan is dat de eerste stap in het terugpakken van de controle van alcohol.

Alles wat we denken te weten over stoppen met drinken legt de last van de verandering bij de persoon. De samenleving vind dat als jij de hoeveelheid alcohol die je drinkt niet onder controle hebt, jij daar gewoon maar mee moet stoppen. De verwachting is dat jij je gedrag veranderd. Je doet dit dan op basis van wilskracht maar voelt je onderwijl ellendig want je mag niet drinken terwijl je dat nog wel veel zin in hebt.

Het kan ook anders

Maar er is een ander manier. Een manier waarmee je het verlangen om te drinken verliest. Een manier waarin je op onderzoek uitgaat naar waar jouw verlangen om te drinken vandaan komt. In dat proces verandert de manier waarop je denkt over alcohol.

Het klinkt misschien nog steeds als te mooi om waar te zijn, maar wat heb je te verliezen? In het ergste geval drink je een tijdje niet, daar is nog nooit iemand slechter van geworden. Als het je niet bevalt kan ook jij weer de keuze maken om wel weer te gaan drinken.

Het is aan jou! Jij bent de enige die de stap kan zetten.

Stel je voor dat het deze keer wel anders loopt?

Mijn coachingprogramma

Als wij samenwerken dan gaan we samen aan de slag op basis van de unieke en bewezen effectieve methode voor gedragsverandering van This Naked Mind. In een aantal sessies gaan we aan de slag met de overtuigingen die jij hebt over alcohol. Neem contact met mij op via nanja@over-invloed.nl als je meer informatie wilt of een gratis kennismaking wilt plannen. Hiervoor kan je ook direct een afspraak inplannen via deze link.

 

Nanja

Nanja

Het is mijn persoonlijke missie om anderen, die net als ik tot voor kort, worstelen met de hoeveelheid alcohol die zij drinken, te informeren, inspireren en motiveren om een leven te leiden in vrijheid van alcohol.

Gratis E-Book

Waarom drink ik altijd meer dan ik me had voorgenomen?

Boordevol inzichten die ik graag had gehad toen ik klaar was met alcohol, maar alcohol nog niet met mij….

Ontvang wekelijkse inspiratie in je inbox

Ik ga vertrouwelijk met je informatie om, je kan je ieder moment ook weer uitschrijven

Over Invloed Herstelcoaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders